Om os

Laursen Grafisk har en lang historie som trykkerivirksomhed i Tønder. Hvad startede som et lille trykkeri tilbage i 1813, har udviklet sig til et af Danmarks førende trykkerivirksomheder indenfor offsettryk.

Vores målsætning er at fremme samarbejdet med andre virksomheder og forlag. Vi tilbyder professionel rådgivning og profilerer os ved, at mestre særligt vanskelige tryksager med et smil. Et smil der opstår, fordi teamånden er til stede.

Med en stor og moderne maskinpark, leverer Laursen Grafisk alle former for kvalitetstryk til konkurrencedygtige priser til aftalt tid, både i ind- og udland.

Virksomheden i tal

1813

Begyndelsen

I 1813 grundlagde enkefru Margrethe Elisa­beth Forchammer et lille trykkeri, der igennem årene har været igennem mange overtagelser. Det hele startede på Østergade i Tønder og virksomheden er i dag Tønders ældste industrivirksomhed.

1931

Thomas Laursen

I 1931 overtages det kriseramte trykkeri af Thomas Laursen.

1945

Fra Østergade til Jernbanegade

I 1945 flytter trykkeriet fra Østergade til nye lokaler i Jernbanegade. Thomas Laursen dør i 1950, og virksomheden går i arv til sønnerne Børge og Svend Åge Laursen.

1962

Nørremarksvej 84

Grundet pladsmangel påbegyndes byggeri af nyt trykkeri på Nørremarksvej i 1962. I 1970 blev det daværende Th. Laursens Bogtrykkeri omdannet til et aktieselskab. Der var ca. 5 funktionærer og 60 timelønnede ansat.

80'erne

Jørgen Laursen overtager virksomheden

I 80’erne bliver afdelingen i Jern­bane­gade lukket helt og Brødrene Laursen dør. Søn­nen Jørgen Laursen bliver herefter direktør. Der overtages et trykkeri i Sønderborg, og opkøbes en andel i et stort nyt rotationstrykkeri i Tyskland. 

Der etableres salgskontorer i Århus og Køben­­havn, men krisen indfinder sig og virk­­somheden reduceres. Tilbage bliver tryk­­keriet på Nørremarksvej. Det ender med et management buy-out i 1996.

90'erne

Ejerskifte

Th. Laursens Bogtrykkeri A/S bliver nu ejet af en Padborg virksomhed med Per Stol­berg og Benny Larsson som medejere.

I 1998 opkøbes virksomheden, der nu kalder sig Laursen Grafisk A/S, af virksomheden Jydsk Centraltrykkeri i Århus, med Preben Johannsen som direktør. I efteråret 2002 ville man flytte virksomheden til Århus og integrere den i Jydsk Centraltrykkeri.

2003

Tilbage til familien

I 2002 overtager Niels Laursen, barnebarnet til grundlæggeren Thomas Laursen, dog virksomheden og der investeres i nye og bedre trykmaskiner. Niels Laursen er sammen med sønnen Steffen Laursen, den dag i dag, direktører i firmaet med omkring 45 mand ansat.

2014

Afsked med Nørremarksvej

I 2014 flytter Laursen Grafisk til nye lokaler på Håndværkervej 6 i Tønder, blot få hundrede meter fra den tidligere adresse. Her har firmaet til huse den dag i dag.

håndværkervej

Her er vi i dag

Laursen Grafisk holder til huse på Håndværkervej 6 i Tønder. Efter tilbygning af to haller i 2017 og en hal i 2018 er vores 5000 m3 moderne lokaler indrettet præcist som vi ønsker det; moderne faciliteter i vores administration og produktion lever godt op til vores produktion af emballager og display, både på non-food og fødevareemballage-området.

Med 45 medarbejdere og 21 trykværker der arbejder på 3 holdskift året rundt på lokationen, er Laursen Grafisk en af Danmarks største af sin slags i dag.

Vores vision & mission

VISION
Det er Laursen Grafisk´s vision gennem samarbejdet med vores kunder, leverandører og medarbejdere at opnå den højest mulige kvalitetsstandard for vores serviceydelse, produkter og miljø. Dette vil vi gøre ved at:

  1. Sætte udvikling af nye ideer, produkter og processer i centrum.
  2. Give vores medarbejdere mulighed for faglig og personlig udvikling og opfordre til og arbejde for et samarbejde, der bygger på åbenhed, ærlighed og gensidig respekt.
  3. sætte sikkerhed for den enkelte og for miljøet højt.
  4. Være i tæt dialog med vores kunder og leverandører
  5. Sætte bæredygtighed højt på dagsordenen.


MISSION

For at understøtte arbejdet med ovennævnte vision vil Laursen Grafisk:
Forfølge et mål om at være de bedste. Vi vil være med helt fremme, når der måles på kvalitet, fleksibilitet, kapacitet, samarbejde og økonomisk bevidsthed.

Vi sidder klar til at få en snak om netop dine projekter

LAURSEN GRAFISK as

Håndværkervej 6

DK-6270 Tønder

(+45) 74 72 15 50

This website uses cookies to provide you with the best browsing experience.

Accept
Decline